به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ حسین سلاح ورزی به اقدامات انجام شده از سوی دولت سیزدهم در حوزه بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: دولت سیزدهم از زمان روی کار آمدن خود رفتار معقول و منطقی را نسبت به معاملات بازار سرمایه و کاهش هیجانات ایجاد شده در این بازار در پیش گرفت.
وی با بیان اینکه شاهد تصمیمات درست اتخاذ شده از سوی دولت در خصوص بازار سرمایه بودیم، اظهار کرد: دولت سیزدهم با یک رفتار کاملاً منطقی در زمینه عدم دخالت در بازار، انجام اقداماتی با صبر و طمانینه و نیز خارج از دخالت اجازه داد تا بازار روند طبیعی در پیش گرفته و وضعیت معاملات بازار سرمایه رو به بهبود پیش برود.
ارز ترجیحی نتوانست باعث رفاه و حمایت از اقشار آسیبپذیر شود
عضو شورایعالی بورس به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تاثیر آن بر اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: هیچگاه توزیع ارز ترجیحی بهصورت گسترده نتوانست منجر به رفاه شده و از اقشار آسیبپذیر حمایت کند.
سلاح ورزی گفت: با توجه به وجود چنین مسالهای از همان ابتدا استفاده از ارز ترجیحی اشتباه بود و باید تدبیر بیشتری از سوی مسوولان سابق برای استفاده از این ارز در اقتصاد کشور صورت میگرفت زیرا این ارز نتوانست نشانهای از اصابت دقیق این سیاستها را به هدف ایجاد کند.
وی به تبعات استفاده از ارز ترجیحی در اقتصاد کشور اشاره و بیان کرد: از سالهای گذشته شواهد زیادی را در زمینه معضلات استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی شاهد باشیم. توزیع ارز ترجیحی در بسیاری از حوزهها منجر به توزیع رانت قاچاق و نیز از بین رفتن منابع و ثروت ملی شد.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: استفاده از این ارز ترجیحی در همهسالهای گذشته زمینهساز چندنرخی شدن ارز بود که این اتفاق هم بهمراتب به همراه خود نااطمینانی و غیر پیشبینیپذیری اقتصاد کشور را به همراه داشت.
سلاح ورزی ادامه داد: اغلب دولتها بعد از روی کار آمدن خود چنین وعدهای را میدادند که نرخ ارز را تکنرخی میکنند و بساط یارانههای آشکار و نهانی در اقتصاد کشور را جمع میکنند اما هیچگاه در عمل این اتفاق رخ نداد.
منافع و ثمرات اصلاح سیاست ارز ترجیحی در آینده
وی ادامه داد: به دنبال بدعهدیهای انجام شده از سوی مسوولان دولت قبل، اکنون شاهد قیمتهای مختلف ارز نیمایی، ارز حوالهای، قیمت فردایی و نیز دهها قیمت هستیم که این امر باعث ایجاد مشکلات مختلف در اقتصاد کشور شد.
عضو شورایعالی بورس اظهار کرد: با توجه به ایجاد چنین معضلاتی در کشور اکنون دولت اقدام مهمی را مبنی بر حذف ارز ترجیحی بهمنظور بهبود وضعیت اقتصادی کشور انجام داد که تاکنون انتقادات زیادی را با خود به همراه داشت.
سلاح ورزی خاطرنشان کرد: دولت باید بتواند این طرح خود را از طریق برنامههای مختلفی که برخی از آنها را وزارت اقتصاد برای قشر آسیبپذیر در نظر گرفته بهدرستی پیش ببرد و اقدامات اصلاحی را به سرانجام برساند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: در این صورت میتوان گفت که این اقدام دولت سیزدهم بسیار موثر بوده و در آینده شاهد منافع و ثمرات آن در اقتصاد ملی خواهیم بود.