وحید شقاقی شهری در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به موضوع برجام و تاثیر آن بر معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: برجام بحثی نیست که بر عهده وزارت اقتصاد یا مدیران بازار سرمایه باشد بلکه بحثی فراتر از وزارت اقتصاد و فرادستگاهی است.
وی افزود: در این زمینه توصیه میشود مسئولان مربوطه در تکانههایی که موجبات شکست معاملات بازار سرمایه را فراهم میکند وارد عمل شده و از ابزارهای موجود نهایت بهره را ببرند که همین تلاشها نیز در نگاه و رفتار سرمایهگذاران تاثیر میگذارد.
شقاقی شهری گفت: زمانی که سردار سلیمانی به شهادت رسید، بازار با ریزش شدیدی مواجه شد اما با درایتی که در مدیریت بازار سرمایه انجام شد حقوقیها و فعالان بازار از معاملات حمایت کردند و بازار در زمانی کوتاه به روند تعادلی خود بازگشت و اجازه داده نشد نااطمینانی بر بازار حاکم باشد و روند نزولی ادامهدار شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی تصریح کرد: بنابراین عواملی که از بیرون ناخواسته به بازار تحمیل میشود مانند موضوع برجام بحث فراملی و بیرون از عنصر بازار است که در این زمان باید مدیریت بازار تلاش کند تا نااطمینانیها در بازار تداوم پیدا نکند.
وی ادامه داد: با حمایت سیاستگذاران نباید تصمیمهای غیرکارشناسی از سوی دستگاهها یا وزارتخانههای دیگر به بازار تحمیل شود که اقدامات مطلوبی در این زمینه مشاهده میشود.
شقاقی شهری گفت: وزارت اقتصاد صندوقی را تحت عنوان صندوق تثبیت در اختیار دارد که این صندوق ساخته شده تا زمانی که یک مولفه بزرگ بیرونی و خارج از کنترل بازار در معاملات تحمیل میشود مانع از ریزش بازار شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در پایان گفت: هر تکانهای مانند قطع مذاکرات برجام و دیگر اتفاقات فراملی میتواند تاثیرگذار بر نااطمینانی بازار سهام باشد و اثرات منفی را با خود همراه داشته باشد اما در صورت حمایت عملی سیاستگذاران، میتوان اثرات منفی غیرطبیعی بر بازار را کنترل کند و مانع از تشدید ضرر و زیان سهامداران شد.